Voel je een echte matroos in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

€ 16,50 € 8,25

Voel je een echte matroos in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en beleef de Gouden Eeuw in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

50% Korting
Je bespaart
€ 8,25
Verkocht
Verkocht
2770+
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Dealoptie 1: Volwassen entreeticket voor Het Scheepvaartmuseum - vanaf 18 jaar (t.w.v. €16,50)
 • Dealoptie 2: Kinder entreeticket voor Het Scheepvaartmuseum - 4 - 17 jaar (t.w.v. €8)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar
 • Bewonder het monumentale gebouw wat vroeger een Zeemagazijn was
 • Vind hier één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten
 • Stap in het VOC-schip Amsterdam en beleef een spannend avontuur op zee met de spectaculaire Virtual Reality aan boord van het schip
 • Leer alles over de walvis en de jacht op het bijzondere dier in de tentoonstelling 'Het verhaal van de walvis'
 • NIEUW! De gratis junior-audiotour (8+) waarin je meer te weten komt over de verhalen achter de voorwerpen  

Voorwaarden

 • De voucher is geldig tot 4 maanden na aankoop van de deal
 • Reserveren is niet nodig
 • De voucher is je toegangsbewijs. Toon deze vanaf je smartphone of neem deze uitgeprint mee naar het museum
 • Dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 
 • Kijk voor meer informatie op de website van het Scheepvaartmuseum 
 • Vragen over de deal? Stuur een Whatsapp-bericht naar 06 15344103

Locatie

Locatie
Kattenburgerplein 1,
1018 KK Amsterdam
Routebeschrijving

Meer informatie

Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Hier is van alles te ontdekken over het leven op zee. En als je in een land woont dat bijna uit evenveel water als inwoners bestaat, dan moet je hier geweest zijn. Nederland heeft een rijke maritieme geschiedenis!

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1656 en werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. Hier kon de marine snel een oorlogsvloot uitrusten. Ruim 350 jaar later is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter.

Bijzondere tentoonstellingen
Sfeervolle tentoonstellingen tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Ontdek hoe het eraan toe ging aan boord. Welke rangen en stangen waren er, wat aten ze, hoe schoon was het aan boord? Ontmoet levensechte zeevaarders en wetenschappers uit de gouden eeuw en leer mee over de geschiedenis van de walvisjacht.  

Een virtuele reis over zee
Maak de bloei van Amsterdam levensecht mee. De spectaculaire Virtual Reality tijdreis is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Deze VR Journey voert je terug naar de Gouden Eeuw. Maak een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaar hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven. 

Stap in het VOC-schip 
Het enige wat ontbreekt is de zee, maar het VOC-schip 'Amsterdam' is zo goed nagebouwd dat je het niet onderscheidt van de echte. Aan de steiger van het museum vind je dit pronkstuk. In de 17e en 18e eeuw zeilden Oost-Indiëvaarders met dit soort schepen naar het Verre Oosten. Durf jij in de stuurhut van de kapitein te zitten?

Toegankelijkheid

Het Scheepvaartmuseum is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Alle tentoonstellingen en voorzieningen zijn bereikbaar via liften. Bij het VOC-schip Amsterdam is een speciale lift geplaatst. Wanneer je het museum wilt bezoeken met een begeleider, dan heeft deze begeleider gratis toegang. Met het oog op de veiligheid van de collectie is het gebruik van scootmobielen niet toegestaan in het museum. Je kunt gebruikmaken van één van onze rolstoelen. Vlakbij de hoofdingang, aan de Kattenburgerstraat, is een algemene parkeerplaats voor mensen met een parkeerkaart voor mindervaliden.

Bereikbaarheid
Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in het centrum van Amsterdam goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en de actuele vertrek- en reistijden. Rondom het museum zijn de parkeerplekken beperkt beschikbaar. Op zondag kun je hier gratis parkeren. Verzekerd zijn van een goede parkeerplek? Op 10 minuten loopafstand vind je parkeergarage Markenhoven.

Kijk voor meer informatie op de website van het Scheepvaartmuseum.

Deal opties

1890+ verkocht

Entreeticket Het Scheepvaartmuseum - volwassene

€ 16,50
€ 8,25
Koop de deal!
870+ verkocht

Entreeticket Het Scheepvaartmuseum - kind

€ 8,00
€ 4
Koop de deal!

Reviews

Lisette - november 2018

Geweldig museum! Prachtig gebouw, smaakvol ingericht. Mooie collectie en leuke exposities. VOC is natuurlijk prachtig en onmisbaar onderdeel van het museum.

Willeke - oktober 2018

Heel mooi museum. Voor kinderen de goede combi tussen educatie , interactie en spel. Prachtig nagebouwd VOC schip waar je op kunt!

Monique - november 2018

Leuk museum! Eerst het VOC schip bekeken, erg fijn dat kinderen een beetje kunnen klimmen en klauteren! VR experience ook heel leuk.

Sander - januari 2019

Museum over de scheepvaart in een schitterend pand. Drie vleugels en een groot VOC schip waar je in kan. De kinderen waren erg enthousiast en hebben genoten.

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.